lig tv izle canli mac izlejustin tvbahis siteleri

camine-hasdeu-cluj

Căminele studenţeşti sunt unităţi aflate în proprietatea, administrarea şi folosinţa Universităţii Babeş-Bolyai, care asigură condiţii de viaţă şi studiu pentru studenţi. Acestea funcţionează pe întreaga perioadă a anului universitar.

Criteriul principal al repartizării locurilor de cazare studenţilor este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior.  Studenţii de anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere.

Locurile acordate fiecărei facultăți se distribuie pe specializări și ani de studiu proporțional cu numărul de studenți bugetați astfel:

 • în funcție de media anului universitar anterior – 90%
 • în funcție de criteriul social (studenți cu venit lunar net mediu pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie) și în funcție de criteriul medical (studenți care suferă de boli grave) – 10%

Repartizarea locurilor în camine se face pe baza cererilor depuse de studenti. Cererea se completeaza exclusiv online la adresa http://psiedu.csubb.ro/ce-facem/camine/cerere-de-cazare/ pâna în 11 septembrie 2015.

Studenții care doresc să obțină loc în cămin pe baza criteriului social trebuie să întocmească un dosar pe care să îl depună la secretariatul facultății și care să conțină următoarele documente:

 • declaraţii de venituri de la părinţi sau susţinători legali ai studentului care solicită loc de cazare
 • acte justificative/doveditoare/cupoane de pensie ale susţinătorilor legali pe ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii
 • declaraţie privind veniturile provenite din exploatarea terenurilor agricole
 • adeverinţe de la instituţia de învăţământ unde sunt şcolarizaţi fraţii *
 • sentinţe judecătoreşti, certificate de naştere ale fraţilor preşcolari*
 • certificate de deces ale susţinătorilor legali*
 • certificate de căsătorie.*

dacă este cazul 

Studenții care doresc să obțină loc în cămin pe baza criteriului medical trebuie să întocmească un dosar care să conțină actele care să ateste starea de sănătate precară a studentului. Bolile luate în considerare la Criteriul medical sunt: TBC (studenţii care se află în evidenţa unităţilor medicale), diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, infestările cu virusul HIV, SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular, ciroza hepatică, leucemiile, limfoamele şi talasemiile,scleroza multiplă, ulcerul gastroduodenal)

 

Regulamentul integral poate fi consultat pe site-ul Consiliului Studentilor la sectiunea Regulemente.

 

Campus cu 17 cămine

Dacă nu ești din Cluj-Napoca și ești student la UBB poți sta în chirie  sau poți sta în unul din căminele Universității. Toate căminele sunt renovate, izolate termic, au geamuri-termopan, parchet laminat, mobilier din PAL sau lemn, deci numai bune pentru o studenție adevărată. Iată care sunt acestea:

 1. Căminele 1-6: se află în campusul Hașdeu și sunt cămine de fete, cu 5 persoane în cameră, sală de lectură, baie și bucătărie comună pentru toate camerele de pe un etaj. Dacă ești studentă în anul 1, vei primi cel mai probabil un loc în unul din aceste cămine.
 2. Căminul 16: se află în campusul Hașdeu și este cămin de băieți, cu 5 persoane în cameră, sală de lectură, baie și bucătărie comună pentru toate camerele de pe un etaj. Dacă ești student în anul 1, vei primi cel mai probabil un loc în acest cămin.
 3. Căminul 14: se află în campusul Hașdeu și este cămin mixt, are camere de 2 persoane, iar baia și bucătăria sunt comune pentru toți locatarii de pe palier.
 4. Căminul 17: se află în campusul Hașdeu și este cămin mixt, are camere de 2 persoane, baie în fiecare cameră și câte o bucătărie pe fiecare etaj.
 5. Caminele A1-A4: se află în campusul Hașdeu, sunt cămine confort I, tip garsonieră pentru două personae cu baie și bucătărie în fiecare cameră.
 6. Căminele Economica 1 și Economica 2 se află în campusul Economica, lângă Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, sunt cămine mixte cu camere de 3 persoane și baie în fiecare cameră. Bucătăria și sala de lectură sunt comune pentru locatarii fiecărui etaj.
 7. Căminul Sport XXI se află în Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu (cunoscut  și ca Parcul Babeș), este cămin mixt cu camere de 3 persoane și baie în fiecare cameră. Bucătăria este comună pentru locatarii fiecărui etaj.

 

Căminele studenţeşti sunt unităţi aflate în proprietatea, administrarea şi folosinţa Universităţii Babeş-Bolyai, care asigură condiţii de viaţă şi studiu pentru studenţi. Acestea funcţionează pe întreaga perioadă a anului universitar.

Criteriul principal al repartizării locurilor de cazare studenţilor este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior.  Studenţii de anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere.

Locurile acordate fiecărei facultăți se distribuie pe specializări și ani de studiu proporțional cu numărul de studenți bugetați astfel:

 • în funcție de media anului universitar anterior – 90%
 • în funcție de criteriul social (studenți cu venit lunar net mediu pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie) și în funcție de criteriul medical (studenți care suferă de boli grave) – 10%

Locurile de cazare ale Universității se distribuie proporțional cu numărul de studenți bugetați de la fiecare facultate, în funcție situația transmisă de fiecare facultate la sfârșitul anului universitar anterior. Repartitia locurilor pe facultăti 2014-2015

Cazarea studenților se va face în perioada 25-27 septembrie (între orele 08:00 și 16:00) astfel :

• Ziua 1 – 25.09 – se cazează studenții din anul I
• Ziua 2 – 26.09 – se cazează studenții din anii II și III
• Ziua 3 – 27.09 – se cazează studenții de la master, doctoranzii și cei care nu au reușit să se cazeze în zilele anterioare.

Vă rugăm să respectați cu strictețe programul de cazare!

STUDENȚII CARE NU SE CAZEAZĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ PIERD LOCUL OBȚINUT!

Cazarea studenţilor în cămine presupune:

a) Prezentarea următoarelor documente:
– buletin/carte de identitate sau paşaport;
– copie după buletin/carte de identitate sau paşaport;
– adeverinţa fiu cadru didactic (dacă e cazul);
– adeverinţă de handicap pentru persoanele în cauză;
– poză ¾ (pentru legitimația de cămin)

b) Încheierea contractului de închiriere între Universitatea Babeş-Bolyai şi student;

c) Plata regiei de cămin pentru luna respectivă;

d) Predarea buletinului/C.I. şi completarea unui formular pentru aplicarea vizei de flotant;

e) Primirea legitimaţiei de cămin;

f) Preluarea inventarului camerei pe baza procesului verbal de predare-primire individual şi respectiv colectiv.

Cazarea în căminele Universității Babeș-Bolyai se face personal. În cazul în care un  student, din motive bine întemeiate, nu poate veni în perioada 25.09-27.09 la căminul la care a fost repartizat,  unul din părinții/frații acestuia (având asupra sa certificatul de naștere al studentului) poate completa contractul de cazare în locul său.

Studenţii care îşi înstrăinează locul de cazare sau folosesc buletinul/cartea de identitate proprie pentru a caza alte persoane, vor fi excluşi din cămin şi pierd automat dreptul de cazare pe toată perioada studiilor.

(Art. 31, punctul 4 din Regulamentul Cadru de Cazare – www.csubb.ro/regulamente/)

 Schimbul de cămine

În cazul în care după afișarea listelor de cazare finale,  2 studenți de la facultăți diferite doresc să își schimbe locul de cazare între ei, iar locurile de cazare ale acestora sunt echivalente, aceștia pot depune o cerere de schimb de loc.

Se pot face schimburi între următoarele cămine:

 • căminele 1, 2, 3, 4, 5, 6
 • căminele Economica 1, Economica 2, Sport XXI, căminele A1, A2, A3, A4

Cererile se depun în câte 2 exemplare/student la Biroul Reprezentantului de Campus (parterul Căminului 16) în perioada 25-28 septembrie și trebuie aprobate de către Prefectul Studenților.

Cererile depuse până la ora 12:00 pot fi ridicate în aceeași zi, în intervalul 14:00-16:00. Cererile depuse după ora 12:00 pot fi ridicate a doua zi.

cerere tip schimb de locuri

Tipul căminelor și regia aferentă

Căminele 1-6 (fete) și Căminul 16 (băieți) 5 locuri în cameră, 100 lei/lună
Căminul 14 – 2 locuri în cameră, 120 lei/lună
Căminul 17 – 2 locuri în cameră cu baie, 140 lei/lună
Căminul Economica 1Economica 2 și Sport XXI – 3 locuri în cameră cu baie, 170/lună
Căminul A2 și A3 – 2 locuri în cameră cu baie și bucătărie, 170 lei/lună

Redistribuirea locurilor neocupate

Locurile rămase neocupate (de către studenții beneficiari) se vor redistribui, pe baza cererilor completate online,  conform următorului calendar:

Etapa I de redistribuiri: 
28.09 – 29.09 depunere cereri de redistribuire online
30.09 afișarea rezultatelor
01.10 – 02.10 cazarea studenților

Etapa II de redistribuiri (în limita locurilor rămase neocupate):
05.10 – 06.10 depunerea noilor cereri
07.10 afișarea rezultatelor
08.10 – 09.10 cazarea studenților

 

Locurile rămase neocupate după data de 12 octombrie vor fi returnate Serviciului Social al Universității Babeș-Bolyai. Studenții care doresc să ocupe unul din aceste locuri vor depune o cerere adresată Serviciului Social.

str. Ion I.C. Brătianu, nr. 14
e-mail: social@direcon.ubbcluj.ro
tel.: 0264-405315
Program de audienţe: 8,00 – 16,00

 

 

4 Comments to Informatii utile

 1. Georgiana

  am facut gresala sa nu citesc criteriile in baza carora pot primi camin, iar acum am aflat ca indeplinesc conditiile de a primi loc in camin pe criteriu medical si as vrea sa stiu daca mai pot intocmi dosar?

  • Din păcate perioada de depune a dosarelor s-a încheiat. În măsura în care rămân locuri neocupate de studenții de pe lista finală (dacă aceștia nu se cazează), poți depune o cerere de redistribuire la facultate.

 2. Anca

  Cand se vor afisa caminele?

Leave a Reply

çeşme escort
kemer escort
çorlu escort
tokat escort tokat escort tokat escort tokat escort trabzon escort trabzon escort trabzon escort trabzon escort trabzon escort karabük escort karabük escort karaman escort karaman escort kastamonu escort kastamonu escort